Page 10 - ERU Sürdürülebilirlik RAPORU'23
P. 10
SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME
Dünya Gıda Günü’nde daha sağlıklı ve çevre dostu bir yaşam tarzını
benimsemek için sürdürülebilir beslenme konusunda Prof. Dr. Emine
Aksoydan’ın katılımıyla online söyleşi düzenlenmiştir. Söyleşide Aksoydan,
beslenme alışkanlıklarının nasıl sürdürülebilir olacağına ilişkin tavsiyeler
vererek gıda üretim ve tüketiminin çevresel etkilerle olan bağlantısına,
aaaaaaaa beslenme
sürdürülebilir
prensiplerinin benimsenmesi için
günlük yaşamda atılabilecek pratik
adımlara değindi. Bu anlamıyla
söyleşi sürdürülebilirlik ve
beslenme konularında farkındalık
oluşturmak ve toplumu
bilinçlendirmek adına önemli bir
adım olarak kayda geçti.
YEMEKHANE TADİLAT ÇALIŞMALARI
Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun,
Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Oktay
Özkan ve Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu
üniversite öğrenci ve personel
yemekhanesinde devam eden tadilat
çalışmalarını inceledi. Tadilat
çalışmalarının tamamlanmasıyla
yemekhanelerin yeni bir görünüme
sahip olması ve daha iyi bir hizmet
sunulması hedeflenmektedir.
AŞURE DAĞITIMI
Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun
ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr.
Oktay Özkan birlikte Muharrem ayı
vesilesiyle Turizm Fakültesi
uygulama mutfağında akademik
ve idari personele dağıtılmak
üzere hazırlanan aşureyi pişirdi.
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2023